Kategorier
Uncategorised

Er din bil vinterklar?

Vi har allerede ramt oktober måned, og der går derfor ikke lang tid, før vi vågner op til nattefrost. Hvis du er bilejer, er det derfor på tide at gøre bilen klar til vinteren. 

Vinterdæk- for dig som vil køre sikkert på glatte veje

Selv om det ikke er lovpålagt at skifte sommerdæk eller helårsdækkene ud med vinterdæk, så er det en god ide for dig som bruger bilen ofte. Selv om du godt kan køre rundt på helårsdæk, uden de store problemer, er det ikke til at komme udenom at vinterdæk har et bedre greb på vejen, under glatte forhold. Hvis du bruger bilen på dagligt basis, så kan det derfor være lige præcis vinterdækkene, som sørger for at du og dine medtrafikanter, kommer trygt igennem vinteren.

Hvis du skal ud og investere i nye vinterdæk, så kan det være en god ide at du orienterer dig i denne vinterdæk test. Pris og kvalitet på vinterdæk kan varierer meget alt efter, hvilken brand det er, og det kan derfor være en god ide at købe vinterdæk som er testet, og som har scoret højt i testen. Hvis det er en ting man ikke skal gå på kompromiss med, så er det ens sikkerhed. Faktisk så er det en god ide at man altid kigger på produkttester, uanset hvad der er man skal ud at købe. Se flere tests her, og vær sikker på at du ikke køber katten i sækken.

Kom godt igennem vinteren

Når du har besluttet dig for, hvilke vinterdæk du skal køre på i vinter, så skal du overveje om du selv kan stå for dæk skifte, eller om du skal have en mekaniker til at gøre det. De fleste med fingrene godt skruet på, kan godt selv finde ud at at skifte dæk, men hvis du ikke har tid til det, så kan du hyre en professionel til opgaven. For at du skal få dig selv, dine medtrafikanter og din bil godt igennem vinteren, så kan det faktisk være en god ide at give bilen et servicetjek, inden kulden tager fat. På den måde, er du sikker på at motoren kører som en drøm igennem det vinterklædte danske landskabet.

Det kan være en god ide at bilen er forsynet med redskaber til at skrabe sne og is, specielt på de travle tidlige morgenen. Du vil også have stor glæde af at der ligger en effektiv låseolie gemt i bilen. Det kan komme godt med til de koldeste morgener, hvor låsen på bilen simpelthen er frosset.